Bijzondere projecten

Maak kans op een optreden tijdens WiSH Outdoor Nederland.

 

Jongeren van 15 tot 25 jaar met zangtalent kunnen binnenkort een cursus singer-songwriter volgen.

Voor deze cursus hebben Bibliotheek de Lage Beemden en Stichting Brabants Dialectenfestival de handen ineengeslagen.

De deelnemende jongeren laten hun zang- en schrijftalent zien en dingen mee naar de hoofdprijs; een optreden tijdens WiSH Outdoor Nederland.

De cursus bestaat uit diverse onderdelen, die alleen gezamenlijk te volgen zijn. Je betaalt hiervoor € 15,-. Bibliotheekleden betalen € 10,-.

Aanmelden is verplicht en kan vóór 22 maart via www.bibliotheeklagebeemden.nl. Jongeren kunnen zich individueel of met een bandje aanmelden. Er is plek voor 10 aanmeldingen. Vol=vol.

 

Op donderdag 9 april van 19.00 tot 21.00 uur is er een workshop in het Dorpshuis in Lieshout. Onder begeleiding van deskundigen wordt een lied gemaakt. Voorwaarde is dat de tekst in het dialect is. De begeleiding is in handen van Stein van de Ven van Stein Music en Jos Swanenberg van Erfgoed Brabant.

Op vrijdag 17 en 24 april vinden twee masterclasses plaats. De jongeren krijgen onder begeleiding van een zangcoach de ruimte om hun talenten nog verder uit te bouwen.

 

Na de masterclasses worden 5 muzikanten (of bandjes) gekozen.

Deze 5 talenten gaan deelnemen aan een wedstrijd met een deskundige jury en krijgen later een cd met daarop hun eigen lied.

In een individueel traject worden zij gecoacht in een muziekstudio. Dit traject vindt plaats in de periode na de meivakantie tot 1 juni.

 

De wedstrijd vindt plaats vóór het Dialectenfestival. Tijdens het Dialectenfestival op zondag 14 juni in Lieshout krijgen de 5 gekozen talenten een podium om hun lied in het dialect ten gehore te brengen.

Hier wordt ook de winnaar van de wedstrijd bekend gemaakt.

 

De winnaar mag optreden op een nog groter podium, namelijk tijdens WiSH Outdoor Nederland.

In 2010 is het boek 'Compleet Brabant(s)' verschenen. Daarin staan - voor zover bekend - alle groeperingen, organisaties, bedrijven, boeken, liedjes, enz. vermeld die de aanduiding 'Brabant' of 'Brabants' in hun naam voeren.
Het boek wil duidelijk maken hoe sterk veel mensen zich nog met Brabant en het Brabants verbonden voelen. Want dat is wat duidelijk wordt uit het boek: de sterke behoefte van veel bedrijven, instellingen, zangers, koren, orkesten, bestuurlijke netwerken, enz. om de Brabantse identiteit uit te dragen.

omslagHet boek is een uitgave van de Stichting Brabants Dialectfestival. Op het festival is het boek te koop, maar het kan ook besteld worden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Via dit mailadres kunnen ook vragen gesteld worden over het boekje; dit kan ook telefonisch via: 040 2464993.

De prijs van het boekje is 5 euro. (Bij een bestelling van 25 of meer exemplaren 10 procent korting, bij 50 meer exemplaren 15 procent korting, vanaf 100 exemplaren is de korting 20 procent. De verzendkosten bedragen bij 1 exemplaar 1,95. Bij 2 exemplaren 2,50. Bij 3 of meer exemplaren maximaal 5 euro. De levertijd is hooguit enkele dagen.
De CD  "Bietels op z'n Brabants" is tijdens het Brabants Dialectenfestival op zondag 8 juni 2008 in Lieshout gepresenteerd.

 

De liedjes op de nieuwe CD zijn vertaald door de beste Brabantse schrijvers en dichters. Ze zijn van nieuwe arrangementen voorzien door de beste arrangeurs. De uitvoering van de zeventien liedjes is een staalkaart van Brabantse muzikaliteit: van jazz tot close Harmony, van feestmuziek tot de bekendste Brabantse dialectartiesten. Er is voor gezorgd dat niet alleen alle deelnemers uit alle delen van de provincie komen, ook in de dialecten komen alle regios aan bod.  De opnames zijn gemaakt in de studio van Jan Vis in Rosmalen.

 

Aan het project dat de CD als resultaat heeft opgeleverd is twee jaar gewerkt. De CD is een initiatief van Erfgoed Brabant, de Stichting Tilburgse Taol en de Stichting Brabantse Avonden Berlicum.
DSC_5794 (1).jpg DSC_5869.jpg DSC_5810.jpg IMG_3195-1.jpg DSC_5797.jpg IMG_3199-1.jpg IMG_3219-1.jpg DSC_5842.jpg IMG_3282-1.jpg DSC_5833.jpg DSC_5832.jpg IMG_3272-1.jpg DSC_5888.jpg DSC_5814.jpg DSC_5805.jpg DSC_5837.jpg DSC_5850_bewerkt-1.jpg IMG_3309-1.jpg DSC_5794.jpg DSC_5877.jpg DSC_5803.jpg