Nieuws

De foto's en films van de jeugdmiddag, de Avond van de Schrijfwedstrijd, de opening en de dag van het festival zijn te zien bij "Foto's 2022".
Het festival wordt weer georganiseerd op de 2e zondag in juni van de even jaren: 9 juni 2024

Vrijdag 7 juni is er de jeugdmiddag.

Zaterdag 8 juni is de avond van de schrijfwedstrijd.

Deze avond wordt gehouden in het Dorpshuis van Lieshout en is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanvang 20.00 uur.
Alle deelnemers aan de schrijfwedstrijd worden hiervoor uitgenodigd met het verzoek zich voor deze avond aan te melden en zich voor te bereiden om een mogelijke presentatie van de inzending.
De genomineerden van de verhalen en gedichten horen dit bij binnenkomst, om praktische redenen worden de genomineerden van de liedjes van tevoren geïnformeerd.
Na de (digitale) presentatie van de deelnemers zullen in drie blokken de genomineerde inzendingen gepresenteerd worden. Daarna zal de jury bekend maken wie er gewonnen heeft en de dialectpenningen uitreiken aan de winnaars.
Heel bijzonder is dat er deze avond ook gezongen wordt door Peter Aarts.
De avond wordt gepresenteerd door Mario van Dinther.

De avond is voor iedereen GRATIS toegankelijk - aanmelden of reserveren is niet nodig.


Zondag 9 juni: het festival.

Dit festival is voor iedereen die van Brabant(s) houdt GRATIS toegankelijk.

Opening om 12.30 uur op de Kiosk in het centrum met medewerking van Harmonie en Gilde. Daarna wordt op diverse podia - binnen en buiten -  opgetreden.


In het programmaboekje dat op deze dag te koop is, zal informatie staan over deze artiesten en over tijdstip en plaats waar ze optreden. Daarnaast staat in het boekje informatie over horecavoorzieningen en worden de winnende teksten van de schrijfwedstrijd opgenomen. 
Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan gaat alles "gewoon" door op diverse binnenpodia. Ook deze staan in het programmaboekje vermeld